Altijd de beste deal
voor uw kozijnen project in Rijnsburg

Kunststof, hout en aluminium

Vergelijk gratis kozijnen specialisten

Geheel vrijblijvend – Bespaar to 40%!

 • Vergelijk gratis offertes
 • Bespaar tot 40%
 • In Rijnsburg e.o.
 • Kies de beste deal!

Kozijnen Rijnsburg | De specialist in uw regio

Zijn uw kozijnen aan vervanging toe of gaat u nieuw- of verbouwen en wilt u weten wat de kosten en mogelijkheden zijn van bijvoorbeeld houten of kunststof kozijnen? Dan is het verstandig om eerst een goede vergelijking te maken van kozijnen specialisten in Rijnsburg. Ruiter Kozijnen is een gevestigde naam in de kozijnen wereld. Bij ons zijn in Rijnsburg meerdere bedrijven aangesloten die u graag voorzien van advies en een vrijblijvende kozijnen offerte op maat. Onze erkende bedrijven gaan altijd servicegericht, nauwkeurig en professioneel te werk. Advies aan huis is ook altijd mogelijk. Wij geven u hier alle informatie die u moet weten over kozijnen, welke keurmerken er zijn, waar u op moet letten en waarom kozijnen een goede investering zijn. Maar eerst vertellen we u graag wie we zijn en waarom gebruik maken van Ruiter Kozijnen een goed idee is.

Waarom Ruiter Kozijnen?

Ruiter Kozijnen is een netwerk van geselecteerde en erkende kozijnen bedrijven in Rijnsburg. Omdat kozijnen vaak een forse investering zijn, bieden wij u de mogelijkheid om kozijnen aanbieders te vergelijken op prijs, kwaliteit, aanbod en referenties. Zo bespaart u direct vele euro’s op uw kosten en kiest u altijd de beste kozijnen deal voor uw project! In het kort onze voordelen en werkwijze op een rij gezet:

 • U kunt bij ons terecht voor kunststof, houten en aluminium kozijnen
 • Plaats uw aanvraag via ons offerteformulier
 • Ontvang gratis offertes op maat van kozijnen specialist in Rijnsburg
 • Vergelijk de uitgebreide offertes op prijs, kwaliteit, aanbod en referenties
 • Kies de beste kozijnen deal voor uw project
 • Bespaar tot wel 40% op uw kosten

Makkelijker kunnen we het niet voor u maken. En voor de duidelijkheid, onze service om te vergelijken is gratis en u zit helemaal nergens aan vast nadat u ons offerteformulier heeft ingevuld. Lees hieronder enkele ervaringen van mensen die gebruik hebben gemaakt van onze service.

Reviews en kozijnen projecten in Rijnsburg

Daar doen onze specialisten het voor!

Vier offertes ontvangen waarvan twee uitgenodigd bij ons thuis. Goed en deskundig advies gekregen en daarop de juiste keuze kunnen maken.

Beoordeling:Klantbeoordeling

Fam. Kooijmans uit Rijnsburg
Onze houten kozijnen laten vervangen voor kunststof kozijnen. De prijsverschillen waren groot en we hebben hierdoor daadwerkelijk veel geld kunnen besparen. Bedankt!

Beoordeling:Klantbeoordeling

Mevr. T. van Velden uit Rijnsburg
Aanrader voor iedereen die zich onafhankelijk wil oriënteren op de kozijnen markt. Keurig offertes ontvangen en direct een afspraak gemaakt voor de montage.

Beoordeling:Klantbeoordeling

Mevr. S.H. Panning uit Rijnsburg

Kozijnen specialist van nieuwbouw tot renovatie

Kozijnen zijn een belangrijk element van uw woning of bedrijfspand. De materiaalkeuze van uw kozijnen is daarom belangrijk. Bij nieuwbouw of renovatie is het daarom verstandig om vooraf goed te bedenken welk materiaal uw voorkeur heeft. Zo kunt u o.a. kiezen voor:

 • Kunststof kozijnen met houtnerf
 • Gladde kunststof kozijnen
 • Houten kozijnen
 • Aluminium kozijnen

Het ligt natuurlijk aan uw wensen en budget welk soort kozijn het beste bij uw project past. Om hierin de juiste keuze te maken adviseren wij om persoonlijk advies in te winnen bij één of meerdere kozijnen specialisten in Rijnsburg. Ze adviseren u aan huis, zodat u de juiste keuze kunt maken en u wellicht nieuwe inzichten kunnen geven.

Wanneer houten kozijnen vervangen?

Kozijnen profielenVroeg of laat is het zover. De oude kozijnen moeten vervangen worden, maar hoe weet je nu of uw houten kozijnen aan vervanging toe zijn? Kozijnen specialist Roel uit Rijnsburg legt uit wanneer houten kozijnen aan vervanging toe zijn.

“Wanneer we kijken naar houten kozijnen, dan is houtrot de meest voorkomende reden om de kozijnen te laten vervangen. Dit kunt u makkelijk zelf testen door met een schroevendraaier in het hout te prikken. Prikt u er makkelijk in of veert het hout mee? Dan weet u vrijwel zeker dat er houtrot in uw kozijnen zit. Houtrot herstellen kan, maar dit is meestal een kortetermijnoplossing omdat het houtrot zich zal uitbreiden in de rest van het kozijn. Vervangen is daarom beter.

Naast houtrot zijn er natuurlijk nog andere reden om uw houten kozijnen in Rijnsburg te laten vervangen. Zo is het isoleren van uw woning een goede reden. Heeft u nog enkel glas? Dan verliest u veel warmte en heeft u onnodig hoge stookkosten. Een goede reden om ze bijvoorbeeld te laten vervangen voor kunststof kozijnen met HR++ glas.”

Wanneer kunststof kozijnen vervangen?

Kunststof kozijnen vragen minder onderhoud en zijn goedkoper dan houten kozijnen, maar de levensduur is korter. Gemiddeld kunt u 50 tot 70 jaar genieten van kunststof kozijnen voordat ze aan vervanging toe zijn. Kenmerken van verouderde kunststof kozijnen zijn:

 • Veroudert hang- en sluitwerk
 • Isolatiewaarde is niet meer optimaal
 • Verkleuring van het kunststof

Wanneer u uw kunststof kozijnen wilt laten vervangen, vraag dan uw kozijnen specialist in Rijnsburg naar de verschillende tussen een vlak of verdiept profiel. Hij/zij kan u adviseren welk profiel het beste bij uw wensen past.

Ook direct kozijnen specialisten in Rijnsburg vergelijken?

Vergelijk, kies en bespaar tot 40%. Binnen 24 uur!

Gratis en vrijblijvend

Levensduur van kozijnen

Kozijnen hebben een bepaalde levensduur voordat ze aan vervanging toe zijn. De levensduur verschilt per materiaalsoort. We hebben ze hieronder voor u neergezet.

Soort kozijn Gem. levensduur
Houten kozijnen 75 jaar (veel onderhoud)
Kunststof kozijnen 50 tot 70 jaar (onderhoudsarm)
Aluminium kozijnen 40 tot 50 jaar (onderhoudsarm)

Tip: ondanks dat kunststof en aluminium kozijnen onderhoudsarm zijn raden wij wel aan ze minimaal een keer per jaar schoon te maken met een sopje. Op deze manier blijven ze langer mooier.

Wat kosten kozijnen in Rijnsburg?

Kozijnen kosten gemiddeld tussen de € 784 en € 919 per m2. De prijs van kozijnen verschillen per aanbieder. Daarom is het bij voorbaat al verstandig om meerdere offertes te vergelijken van kozijnen specialisten in Rijnsburg. Hieronder geven we een indicatie van kozijnen prijzen.

Soort kozijn Gem. kosten
Houten kozijnen € 784 tot € 866 per m2
Kunststof kozijnen € 713 tot € 788 per m2
Aluminium kozijnen € 831 tot € 919 per m2

Let op: dit is een prijsindicatie. Wilt u exacte prijzen weten voor uw kozijnen? Vergelijk hier gratis offertes van kozijnen specialisten in Rijnsburg.

Bij bovenstaande prijzen zijn de volgende punten inbegrepen:

 • Verwijderen van uw oude kozijnen
 • Afvoeren van uw oude kozijnen
 • Inclusief plaatsen van isolatieglas
 • Inclusief hang- en sluitwerk
 • Exclusief overige kosten zoals voorrijkosten en gebruik van eventueel steigerwerk

Wanneer u offertes ontvangt van kozijnen bedrijven in Rijnsburg, vergelijk dan of bovenstaande punten zijn meegenomen in de offerte. Dit voorkomt hoge en onverwachte kosten achteraf.

Hoe kozijnen aanbieders in Rijnsburg vergelijken?

Kozijnen offertes van bedrijven in Rijnsburg aanvragen en ontvangen is snel en makkelijk geregeld via Ruiter Kozijnen, maar waar moet u op letten wanneer u offertes gaat vergelijken? Let bij de offerte op de volgende punten:

 • Kozijnen dienen te voldoen aan bepaalde kwaliteitseisen. Om de kwaliteit te waarborgen worden kozijnen voorzien van een keurmerk. Dit kan bijvoorbeeld een KOMO- VKG- of FSC-keurmerk zijn. Let bij de offerte of de kozijnen specialist in Rijnsburg deze keurmerken op zijn kozijnen heeft. Bekijk hier alle keurmerken.
 • Welke materialen worden er gebruikt? Staan deze keurig omschreven in de offerte? Zo weet u vooraf precies welke materiaalkosten meegenomen worden.
 • Met welk type glas worden de nieuwe kozijnen geplaatst of dient u zelf voor beglazing te zorgen?
 • Misschien wel de belangrijkste van allemaal: de montagekosten. Hierin verschillen kozijnen bedrijven in Rijnsburg en daarop kunt u dus vele euro’s besparen!
 • De oude kozijnen wilt u natuurlijk weg hebben. Worden er afvoerkosten in rekening gebracht of zit dit er standaard bij inbegrepen?
 • Welke kosten worden er berekend voor de eventuele ventilatieroosters?

Naast bovenstaande punten is het altijd verstandig om recensies te lezen. Deze kunt u veelal online makkelijk opzoeken. Is de combinatie van de offerte en recensies goed en heeft u een positief gevoel bij de kozijnen specialist in Rijnsburg? Nodig deze dan bij u thuis uit voor een adviesgesprek.

Een goed kozijnen bedrijf neemt de tijd voor u en zal u deskundig informeren aan de hand van uw wensen en tips geven wat er mogelijk is in uw situatie.

Kozijnen keurmerken: waar moet je op letten?

Er zijn vele kozijnen keurmerken die gebruikt worden om de kwaliteit van een kozijn te garanderen. Hieronder benoemen we de belangrijkste keurmerken.

Een belangrijk keurmerk voor kunststof kozijnen. Dit keurmerk staat voor Vereniging Kunststof Gevelindustrie, een branchevereniging voor leveranciers van kunststof kozijnen. Mag uw kozijnen specialist in Rijnsburg dit keurmerk dragen, dan weet u dat u verzekerd bent van 10 jaar garantie op zowel de productie al montage.
Kiest u voor houten kozijnen? Dan is het FSC-keurmerk een belangrijke om op te letten. De betekenis van FSC is Forest Stewardship Counsil. Dit keurmerk zet zich in voor verantwoord bosbeheer. Kortom: kozijnen met dit keurmerk zijn milieuvriendelijke tot stand gekomen.
Dit keurmerk zien we veelvuldig terugkomen in Nederland. Het KOMO-keurmerk laat zien dat een bepaald product of dienst voldoet aan de eisen van de Nederlandse overheid m.b.t. de bouwsector.
Sinds 1 februari 2009 is het verplicht dat kozijnen leveranciers hun kozijnen voorzien van een CE markering. Hiermee is aangegeven dat de kozijn voldoet aan de richtlijnen van veiligheid, gezonheid en milieu.
Hang- en sluitwerk is een belangrijk onderdeel bij kozijnen. Hoogwaardig hang- en sluitwerk draagt het SKG-keurmerk. Dit is een onafhankelijk keurmerk die hang- en sluitwerk uitvoerig heeft getest zodat het voldoende inbraakwerend is. Hier koppelen ze sterren aan. Hoe meer sterren, des te beter een inbraak in Rijnsburg voorkomen kan worden.
PKVW staat voor Politiekeurmerk Veilig Wonen. Dit keurmerk is niet specifiek voor kozijnen, maar wel voor woningen die voldoen aan de eisen m.b.t. inbraakpreventie. Kozijnen zijn daar een belangrijk onderdeel van. Bij een woning met een Politiekeurmerk heeft de inbreker langer de tijd nodig om binnen te komen.

Kozijnen projecten in beeld

Kozijnen in Rijnsburg nodig? Vergelijk eerst gratis en onafhankelijk via Ruiter Kozijnen!

Schuifpui aluminium kozijnen

Schuifpui met aluminium kozijnen

Ruiter Kozijnen productie

Prefab montage van kunststof kozijnen

Opgeleverd kozijnen project in Rijnsburg

Houten kozijnen met witte verflaag

Prefab kozijnen in Rijnsburg

Met de huidige ontwikkelingen in de bouw is snelheid van het bouwen cruciaal geworden. Uiteraard mag de kwaliteit daar geen hinder van ondervinden. Daarom zijn prefab kozijnen dé oplossing om nieuw- en verbouw projecten in Rijnsburg direct te voorzien van kwalitatieve kozijnen. De prefab kozijnen worden in de fabriek al helemaal op maat gemaakt met stelkozijn en gewenst isolatieglas. Zo kunnen de kozijnen in één keer gemonteerd worden op de gewenste locatie. Prefab heeft een aantal grote voordelen:

 • Kozijnen projecten kunnen sneller opgeleverd worden
 • Strakkere planning omdat alles kant en klaar geleverd wordt
 • Hogere kwaliteit. Prefab kozijnen gaan langer mee
 • Weersomstandigheden spelen geen rol bij de oplevering
 • Snellere bouwtijd

Kortom: prefab kozijnen hebben voor zowel u als de aannemer een grote voordelen. Prefab kozijnen kunnen in kunststof, hout en aluminium aangeleverd worden.

Contact, offerte en afspraak

Benieuwd naar de mogelijkheden die de kozijnen specialisten in Rijnsburg te bieden hebben? Leg uw kozijnen project aan hun voor via ons offerteformulier en ontvangt binnen 24 uur de prijsopgaven. Gratis en vrijblijvend.

Plaats: Rijnsburg
Provincie: Zuid-Holland
Gemeente: Katwijk
Postcode: 2231 GT
Straat: Anjelierenstraat
Netnummer: 071

Wijken: Alle wijken

Omliggende plaatsen: De Hoek – Frederiksoord

Offertes vergelijken en contact

Zo makkelijk werkt het

Plaats uw aanvraag
Makkelijk via ons online formulier

Ontvang gratis offertes
Geheel vrijblijvend, geen verplichtingen

Kies de beste kozijnen specialist
Offerte akkoord? Maak een afspraak ツ

Gratis & vrijblijvend – Beveiligd verzonden