Deurkozijnen vervangen

Waarom anderen voor ons kiezen:

  • Gratis en vrijblijvend
  • Kozijnen specialisten in uw regio
  • Deskundig advies en goede service
  • Bespaar tot wel 40% op uw kozijnen

Deurkozijnen vervangen: hier moet u op letten!

Is het hoogtijd voor nieuwe deurkozijnen? Dan is het belangrijk dat deze klus op de juiste manier gebeurt. Daarvoor staan we hier voor u klaar. Wanneer u uw eerste stappen zet in de wereld van deurkozijnen vervangen, dan kan u nog weleens overweldigd worden door alle informatie die op u afkomt. Daarom vertellen we u hier meer over waar u allemaal op moet letten om deze klus tot een succes te maken.

1. De verschillende soorten deurkozijnen en deuren

Het is belangrijk om te weten, dat er verschillende soorten deurkozijnen en deuren zijn. Zo is een deurkozijn niet alleen simpelweg een onderdeel van de deur, maar het speelt ook een belangrijke rol m.b.t. de isolatie en veiligheid van uw woning. Daarnaast wil het oog ook wat. Het is op de eerste plaats essentieel om te bepalen of het om een binnen- of een buitendeurkozijn gaat. Wilt u bijvoorbeeld de deurkozijnen vervangen van buitendeuren, dan dient u te letten op de weersbestendigheid en inbraakbestendigheid van de kozijnen. Bij kozijnen van binnendeuren ligt de prioriteit meer bij de uitstraling.

2. Deurkozijnen vervangen: welk materiaal is het beste?

Wanneer u het verschil hebt gemaakt tussen deurkozijnen voor buitendeuren en binnendeuren, dan gaat u kijken naar wat hiervoor de beste materiaalsoort is. Voor deurkozijnen vervangen, kunt u kiezen uit:

  • Zachthout
  • Hardhout
  • Aluminium
  • Kunststof
  • Staal

Wat het beste materiaal is voor deurkozijnen vervangen, hangt af van: de toepassing (binnen of buiten), uw persoonlijke smaak en budget. Laat u daarover altijd goed adviseren.

3. Waar liggen uw prioriteiten?

Bij deurkozijnen vervangen is het belangrijk om uw prioriteiten te bepalen. Wat is voor u belangrijk? Duurzaamheid, onderhoudsvrij, uitstraling, isolatie, brandwerend, wel of niet gemakkelijk van kleur te veranderen of de prijs? Voor een binnendeur is zachthout sfeervol, maar de levensduur is korter dan die van andere materialen. Voor een houten buitendeurkozijn is alleen hardhout geschikt. Hout vraagt wel om meer onderhoud. Bij een modern interieur passen aluminium en kunststof deurkozijnen heel mooi. Deze kozijnen kunt u niet, zoals bij hout, gemakkelijk van kleur veranderen. Wist u dat de levensduur van staal en kunststof wel 50 jaar is? Staal is supersterk en brandwerend, maar aan de andere kant ook prijzig. Kunststof is daarentegen relatief voordelig.

4. Verschil tussen een stompe deur en opdekdeur

Een ander belangrijk weetje is dat u bij deurkozijnen vervangen binnenshuis voor de keuze komt te staan tussen een stompe deur en een opdekdeur. Een stompe deur wil zeggen dat de deur volledig in het deurkozijn valt. Bij een opdekdeur valt een deel van de deur over het kozijn. Dit laatste is prettig om tocht in huis tegen te gaan. Gaat u de deurkozijnen vervangen van buitendeuren? Dan worden er altijd stompe deuren geplaatst. De reden hiervoor is dat een opdekdeur gemakkelijker te forceren is en daarom niet voldoende inbraakwerend is.

5. Extra opties bij deurkozijnen vervangen

Wanneer uw deurkozijnen aan vervanging toe zijn, dan is dit het juiste moment om te overwegen of u voor extra opties kiest. Denk hierbij aan een deurkozijn met boven- of zijlicht. Hiermee creëert u meer lichtinval in huis. Voor een nog mooier effect, kunt u eveneens kiezen voor decoratief glas. Houd er echter bij buitendeuren wel rekening mee dat u kiest voor isolerende glassoorten. Een ander belangrijk aandachtspunt is om bij deurkozijnen vervangen van buitendeuren ook meteen te denken aan kwalitatief hang- en sluitwerk!

6. Wat kost het vervangen van deurkozijnen?

Een van de belangrijkste vragen waar u uiteraard graag antwoord op wilt, is: ‘Wat kost het vervangen van deurkozijnen?’ De prijzen kunnen per aanbieder en per materiaalsoort enigszins uiteenlopen. Daarom bieden we u hier de mogelijkheid om diverse gratis en vrijblijvende offertes aan te vragen van meerdere experts in deurkozijnen in uw regio. U vergelijkt eenvoudig de prijzen en kiest de beste deal!

Offertes aanvragen

De beste prijs voor uw deurkozijn(en)

Bespaar tot 40% op uw kosten
Offertes aanvragen

Offertes vergelijken en contact

Zo makkelijk werkt het

Plaats uw aanvraag
Makkelijk via ons online formulier

Ontvang gratis offertes
Geheel vrijblijvend, geen verplichtingen

Vergelijk en plan een afspraak in
Offerte akkoord? Maak een afspraak ツ