Altijd de beste deal
voor uw kozijnen project in Gemert

Kunststof, hout en aluminium

Vergelijk gratis kozijnen specialisten

Geheel vrijblijvend - Bespaar to 40%!

 • Vergelijk gratis offertes
 • Bespaar tot 40%
 • In Gemert e.o.
 • Kies de beste deal!

Kozijnen Gemert | De specialist in uw regio

Staat er binnenkort een kozijnen project op de planning voor bijvoorbeeld een nieuw-, renovatie- of verbouwklus? Maar wilt u graag eerst kozijnen specialisten in Gemert vergelijken op prijs, aanbod en referenties? Dan bent u bij Ruiter Kozijnen aan het juiste adres voor kunststof, aluminium en houten kozijnen.

Omdat er, door diverse redenen, grote prijsverschillen zitten tussen kozijnen leveranciers is het altijd verstandig om eerst een goede (prijs)vergelijking te maken. Bij Ruiter Kozijnen zijn landelijk de beste kozijnen specialisten aangesloten. Ook in Gemert en omgeving kunnen we u onze service aanbieden met het vergelijken van erkende kozijnen bedrijven. Voorkeur voor advies aan huis? Ook dat is geen enkel probleem! Wij geven u hier alle informatie die u moet weten over kozijnen, welke keurmerken er zijn, waar u op moet letten en waarom kozijnen een goede investering zijn. Maar eerst vertellen we u graag wie we zijn en waarom gebruik maken van Ruiter Kozijnen een goed idee is.

Waarom vergelijken via Ruiter Kozijnen?

Ruiter Kozijnen is een netwerk van geselecteerde en erkende kozijnen bedrijven in Gemert. Omdat kozijnen vaak een grote uitgave zijn, bieden wij u de mogelijkheid om kozijnen specialisten te vergelijken op prijs, kwaliteit, aanbod en referenties. Zo bespaart u direct vele euro’s op uw kosten en kiest u altijd de beste kozijnen deal voor uw project! In het kort onze voordelen en werkwijze op een rij gezet:

 • U kunt bij ons terecht voor kunststof, houten en aluminium kozijnen
 • Een aanvraag is makkelijk en snel geplaatst via ons offerteformulier
 • Binnen 48 uur ontvangt u meerdere offertes, geheel vrijblijvend
 • Vergelijk op prijs, aanbod en referenties
 • Kies de beste kozijnen specialist in Gemert voor uw project
 • Bespaar direct vele euro's op uw kosten!

De beste kozijnen deal heeft u dus zo gevonden via Ruiter Kozijnen. Benieuwd wat anderen van onze service vinden? Lees hieronder enkele reviews van tevreden klanten uit Gemert. Overtuigd? Dan zien we ook uw aanvraag graag tegemoet om u goed verder te helpen!

Reviews en kozijnen projecten in Gemert

Daar doen onze specialisten het voor!

Blij dat we onze zoektocht bij jullie zijn gestart, want waar begin je? Keurig vier offertes ontvangen en een goed vergelijk gemaakt. Wat een prijsverschillen!

Beoordeling:Klantbeoordeling
Fam. Reesch uit Gemert
Onze houten kozijnen laten vervangen voor kunststof kozijnen. De prijsverschillen waren groot en we hebben hierdoor daadwerkelijk veel geld kunnen besparen. Bedankt!

Beoordeling:Klantbeoordeling
Mevr. T. van Velden uit Gemert
Aanrader voor iedereen die zich onafhankelijk wil oriënteren op de kozijnen markt. Keurig offertes ontvangen en direct een afspraak gemaakt voor de montage.

Beoordeling:Klantbeoordeling
Mevr. S.H. Panning uit Gemert

Waarom kozijnen laten vervangen?

Er kunnen meerdere redenen zijn om de keuze te maken voor het vervangen van uw oude kozijnen. Houtrot, betere isolatie, nieuwbouw of verbouw. Zomaar wat voorbeelden. Wat de reden ook is, u wilt dat de kozijnen perfect geplaatst worden tegen een scherp tarief zodat u kunt genieten van:

 • Een beter wooncomfort
 • Verlagen van de energierekening door een hogere isolatiewaarde
 • Mooiere uitstraling van uw woning of pand
 • Hogere inbraakwerendheid en betere brandveiligheid

De meest voorkomende dat mensen in Gemert kiezen voor het vervangen van kozijnen is omdat de houten kozijnen hun beste tijd hebben gehad en dit een mooi moment is om over te stappen naar kunststof kozijnen. Niet zo gek ook, want kunststof kozijnen zijn onderhoudsarm, bieden een hoger wooncomfort en verlagen uw energierekening met gemiddeld € 150,- per jaar!

Wanneer houten kozijnen vervangen?

Kozijnen profielenHouten kozijnen hebben een lange levensduur van gemiddeld 75 jaar, mits goed onderhouden. Bij het onderhoud gaat het vaak mis, waardoor er sneller houtrot ontstaat en vervanging noodzakelijk is. Kozijnen specialist Mark uit Gemert legt uit hoe u uw houten kozijnen het beste kunt onderhouden.

“Houten kozijnen zijn nog altijd populair en dat zullen ze ook altijd blijven. De kwaliteit van houten kozijnen wordt ook steeds beter, maar onderhoud is nu eenmaal wel nodig tegen o.a. UV-straling, vocht en insecten en natuurlijk de weersomstandigheden.Hout heeft de eigenschap om te krimpen en uit te zetten. Hierdoor komt er vuil tussen de kieren te zitten. Daarom is het altijd verstandig om minimaal één keer per jaar uw houten kozijnen schoon te maken met lauw water en een spons.

Het schilderen van houten kozijnen dient eens in de 5 tot 7 jaar te gebeuren. Schilder nooit met vochtig weer of in de volle zon en schuur uw kozijnen eerst goed. Komt u tijdens het schuren naden of kleine gaten tegen? Vul deze dan op met een houtvulmiddel voor buiten. Deze is gewoon te koop bij uw lokale bouwmarkt in Gemert. Daarna gladschuren en alles netjes afplakken voordat u begint met verven. Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om het uit te besteden aan een erkende schilder.”

Wanneer kunststof kozijnen vervangen?

Kunststof kozijnen vragen minder onderhoud en zijn goedkoper dan houten kozijnen, maar de levensduur is korter. Toch moeten kunststof kozijnen ook onderhouden worden door één of twee per jaar schoon te maken met een sopje. Om groene aanslag te verwijderen bestaat er speciale kozijnenwax. Gemiddeld kunt u 50 tot 70 jaar genieten van kunststof kozijnen voordat ze aan vervanging toe zijn. Kenmerken van verouderde kunststof kozijnen zijn:

 • Veroudert hang- en sluitwerk
 • Isolatiewaarde is niet meer optimaal
 • Verkleuring van het kunststof

Wanneer u uw kunststof kozijnen wilt laten vervangen, vraag dan uw kozijnen specialist in Gemert naar de verschillende tussen een vlak of verdiept profiel. Hij/zij kan u adviseren welk profiel het beste bij uw wensen past.

Ook direct kozijnen specialisten in Gemert vergelijken?

Vergelijk, kies en bespaar tot 40%. Binnen 24 uur!

Gratis en vrijblijvend

Levensduur van kozijnen

Kozijnen hebben een bepaalde levensduur voordat ze aan vervanging toe zijn. De levensduur verschilt per materiaalsoort. We hebben ze hieronder voor u neergezet.

Soort kozijn Gem. levensduur
Houten kozijnen 75 jaar (veel onderhoud)
Kunststof kozijnen 50 tot 70 jaar (onderhoudsarm)
Aluminium kozijnen 40 tot 50 jaar (onderhoudsarm)

Tip: ondanks dat kunststof en aluminium kozijnen onderhoudsarm zijn raden wij wel aan ze minimaal een keer per jaar schoon te maken met een sopje. Op deze manier blijven ze langer mooier.

Wat kosten kozijnen in Gemert?

Kozijnen kosten gemiddeld tussen de € 784 en € 919 per m2. De prijs van kozijnen verschillen per aanbieder. Daarom is het bij voorbaat al verstandig om meerdere offertes te vergelijken van kozijnen specialisten in Gemert. Hieronder geven we een indicatie van kozijnen prijzen.

Soort kozijn Gem. kosten
Houten kozijnen € 784 tot € 866 per m2
Kunststof kozijnen € 713 tot € 788 per m2
Aluminium kozijnen € 831 tot € 919 per m2

Let op: dit is een prijsindicatie. Wilt u exacte prijzen weten voor uw kozijnen? Vergelijk hier gratis offertes van kozijnen specialisten in Gemert.

Bij bovenstaande prijzen zijn de volgende punten inbegrepen:

 • Verwijderen van uw oude kozijnen
 • Afvoeren van uw oude kozijnen
 • Inclusief plaatsen van isolatieglas
 • Inclusief hang- en sluitwerk
 • Exclusief overige kosten zoals voorrijkosten en gebruik van eventueel steigerwerk

Wanneer u offertes ontvangt van kozijnen bedrijven in Gemert, vergelijk dan of bovenstaande punten zijn meegenomen in de offerte. Dit voorkomt hoge en onverwachte kosten achteraf.

Hoe kozijnen aanbieders in Gemert vergelijken?

Kozijnen offertes van bedrijven in Gemert aanvragen en ontvangen is snel en makkelijk geregeld via Ruiter Kozijnen, maar waar moet u op letten wanneer u offertes gaat vergelijken? Let bij de offerte op de volgende punten:

 • Kozijnen dienen te voldoen aan bepaalde kwaliteitseisen. Om de kwaliteit te waarborgen worden kozijnen voorzien van een keurmerk. Dit kan bijvoorbeeld een KOMO- VKG- of FSC-keurmerk zijn. Let bij de offerte of de kozijnen specialist in Gemert deze keurmerken op zijn kozijnen heeft. Bekijk hier alle keurmerken.
 • Welke materialen worden er gebruikt? Staan deze keurig omschreven in de offerte? Zo weet u vooraf precies welke materiaalkosten meegenomen worden.
 • Met welk type glas worden de nieuwe kozijnen geplaatst of dient u zelf voor beglazing te zorgen?
 • Misschien wel de belangrijkste van allemaal: de montagekosten. Hierin verschillen kozijnen bedrijven in Gemert en daarop kunt u dus vele euro’s besparen!
 • De oude kozijnen wilt u natuurlijk weg hebben. Worden er afvoerkosten in rekening gebracht of zit dit er standaard bij inbegrepen?
 • Welke kosten worden er berekend voor de eventuele ventilatieroosters?

Naast bovenstaande punten is het altijd verstandig om recensies te lezen. Deze kunt u veelal online makkelijk opzoeken. Is de combinatie van de offerte en recensies goed en heeft u een positief gevoel bij de kozijnen specialist in Gemert? Nodig deze dan bij u thuis uit voor een adviesgesprek.

Een goed kozijnenbedrijf neemt de tijd voor u en zal u deskundig informeren aan de hand van uw wensen en tips geven wat er mogelijk is in uw situatie.

Kozijnen keurmerken: waar moet je op letten?

Er zijn vele kozijnen keurmerken die gebruikt worden om de kwaliteit van een kozijn te garanderen. Hieronder benoemen we de belangrijkste keurmerken.

Een belangrijk keurmerk voor kunststof kozijnen. Dit keurmerk staat voor Vereniging Kunststof Gevelindustrie, een branchevereniging voor leveranciers van kunststof kozijnen. Mag uw kozijnen specialist in Gemert dit keurmerk dragen, dan weet u dat u verzekerd bent van 10 jaar garantie op zowel de productie al montage.
Kiest u voor houten kozijnen? Dan is het FSC-keurmerk een belangrijke om op te letten. De betekenis van FSC is Forest Stewardship Counsil. Dit keurmerk zet zich in voor verantwoord bosbeheer. Kortom: kozijnen met dit keurmerk zijn milieuvriendelijke tot stand gekomen.
Dit keurmerk zien we veelvuldig terugkomen in Nederland. Het KOMO-keurmerk laat zien dat een bepaald product of dienst voldoet aan de eisen van de Nederlandse overheid m.b.t. de bouwsector.
Sinds 1 februari 2009 is het verplicht dat kozijnen leveranciers hun kozijnen voorzien van een CE markering. Hiermee is aangegeven dat de kozijn voldoet aan de richtlijnen van veiligheid, gezonheid en milieu.
Hang- en sluitwerk is een belangrijk onderdeel bij kozijnen. Hoogwaardig hang- en sluitwerk draagt het SKG-keurmerk. Dit is een onafhankelijk keurmerk die hang- en sluitwerk uitvoerig heeft getest zodat het voldoende inbraakwerend is. Hier koppelen ze sterren aan. Hoe meer sterren, des te beter een inbraak in Gemert voorkomen kan worden.
PKVW staat voor Politiekeurmerk Veilig Wonen. Dit keurmerk is niet specifiek voor kozijnen, maar wel voor woningen die voldoen aan de eisen m.b.t. inbraakpreventie. Kozijnen zijn daar een belangrijk onderdeel van. Bij een woning met een Politiekeurmerk heeft de inbreker langer de tijd nodig om binnen te komen.

Kozijnen projecten in beeld

Kozijnen in Gemert nodig? Vergelijk eerst gratis en onafhankelijk via Ruiter Kozijnen!

Schuifpui aluminium kozijnen

Schuifpui met aluminium kozijnen

Ruiter Kozijnen productie

Prefab montage van kunststof kozijnen

Opgeleverd kozijnen project in Gemert

Houten kozijnen met witte verflaag

Werkwijze kozijnen specialist in Gemert

Nieuwe kozijnen laten plaatsen is een grote klus en voor veel woningbezitters geen dagelijkse bezigheid. Daarom leggen we u hier uit hoe een kozijnen specialist in Gemert te werk gaat.

Stap 1 - Adviesgesprek Nadat u een keuze heeft gemaakt uit de verschillende offertes komt de kozijnen specialist bij u langs in Gemert of in hun showroom voor een persoonlijk adviesgesprek. Alles kan zo rustig doorgenomen worden.

Stap 2 - Inmetingen Bent u er helemaal samen uitgekomen? Dan worden de kozijnen ingemeten bij u thuis. Zo weet de kozijnen specialist de exacte afmetingen en situatie.

Stap 3 - Productie De kozijnen worden voor u in de werkplaats op maat gemaakt zodat deze ter plaatse direct gemonteerd kunnen worden.

Stap 4 - Planning overleggen Aan de hand van de kozijnen productie wordt er een planning opgemaakt en met u overlegd.

Stap 5 - Monteren van de kozijnen De kozijnen specialist zal, meestal met een team van vakmensen, langskomen en de kozijnen monteren aan de hand van de planning.

Plaats: Gemert
Provincie: Noord-Brabant
Gemeente: Gemert-Bakel
Postcode: 5421 BB
Straat: Wassenaarstraat
Netnummer: 0492

Wijken: Gemert-Centrum - Gemert-Noord - Gemert-Oost - Industrieterrein Scheiweg - Doonheide


Omliggende plaatsen: Bakel - De Mortel - De Rips - Elsendorp - Handel - Milheeze

Offertes vergelijken en contact

Zo makkelijk werkt het

Plaats uw aanvraag
Makkelijk via ons online formulier

Ontvang gratis offertes
Geheel vrijblijvend, geen verplichtingen

Kies de beste kozijnen specialist
Offerte akkoord? Maak een afspraak ツ

Gratis & vrijblijvend - Beveiligd verzonden